SAMİ DAYANGAÇ


UYUŞTURUCU-UYUMA

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


 

Uyuşturucu; toplumları mahveden, alt yapısına dinamit konulmuş binalar gibidir. Uyuşturucu ile ilimiz emniyeti, Kamil Karabörk yönetiminde muhteşem işlere imza atıyor. Kamil Bey’in şahsında narkotik çalışanlarını alınlarından öpmek bu toplumun görevidir. Uyuşturucu, toplumu zehirleyen, aile yapısına dinamit koyan en önemli faktördür. Her toplum bireyi duyarlı olmak zorundadır. Yattığımız yerden, sadece izleyerek bu işi çözemeyiz. Duyduklarımızı, gördüklerimizi, şahit olduklarımızı ilgilere iletmeliyiz ki mücadele sürsün. Polisimiz gerek istihbarî gerekse şüphe ile zaten zehir tacirlerine göz açtırmıyor. Ama yanlışlara dur demek, yavrularımızın zehirlenmelerine dur demek için vatandaşlar olarak bizim de sorumluluklarımız var. Bu mücadeleyi fedakârca yapan aslanlara yani polisimize destek olmak gerekir. Bize ne dememeliyiz ki toplum temizlensin.

Çok çeşitleri olan, kimine göre erişmenin çok kolay ve ucuz, kimine göre de pahalı ve etkili haplar, otlar vs olduğu anlatılıyor. Gençler alışkanlık haline getirip bağımlı hale gelince onlarsız duramadıkları bilinçaltlarına yerleşince iş parayla temine geliyor. İyi de parayı nereden, nasıl buluyorlar? Aileler çocuklarıyla bağlarını sımsıkı tutmalıdırlar. Kiminle arkadaşlık yaptığından tutun da kılık kıyafetlerde olası değişimlere kadar gözlem altında tutmalıdırlar. İlgisizlik, sevgisizlik çocuklarımızı, gençlerimizi başkalarının iğrenç kollarına iter. Yalnızlık duygusu, soysuz bir arkadaşla uçuruma götürür. Çocuklarımıza sahip çıkmak Allahımızın emridir, emanettir onlar. Emniyet Müdürlüğü, artık herkesin elinde bulunan akıllı telefonlar için bir uygulama geliştirmiş: ‘UYUMA’ uyuşturucu ile mücadele uygulaması. Bu uygulamayı akıllı telefonlara koyuyoruz, çevremizde gördüğümüz bir uyuşturucu içeni, satanı hemen uygulamaya basıyor ve polisimize ulaştırıyoruz. Elbette isimler, kimlikler saklı tutularak.

Sözün özü, uyuşturucu ile fedakârca mücadele eden kahraman polisimize şükran duyuyor, başarılar diliyoruz. Önce çocuklarımıza, gençlerimize, sonra da akraba ve çevremize sahip çıkalım. Toplumun zehirlenmesi her türlü pisliği, suçu kapımıza getirir. Sağlıklı ve başarılı nesiller, ilgili ve sevgi dolu aileler ile sağlanır. Aileler çocuklarımıza sahip çıkalım.

Kayseri’de uyuşturucunun kökünü kazımaya söz veren Vali Gökmen Çiçek, elbette İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve diğer güvenlik güçlerine, onların mücadele azmine güvenerek bu açıklamayı yapmıştı. Vali Gökmen Çiçek, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk bu mücadeleyi toplumun sağlığı, sağlıklı nesiller yetişmesi için, gençlerimizi bu illetten uzak tutmak için, yani bizim için yapıyorlar. Toplum olarak bu azimli ve kararlı çalışmaya destek olmak her bireyin, her insanın görevi olmalıdır. UYUMA uygulamasını telefonlarımıza yükleyerek başlayalım, ne dersiniz?

 

 

 

GÜNÜN SÖZÜ: İnsan hiçbir şeyle gelir, her şeyin peşine düşer, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle geri gider…