SAMİ DAYANGAÇ


PALANCIOĞLU ÖDÜLÜ HAK EDİYOR

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


 

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bize göre mutlaka Cumhurbaşkanımızın elinden eğitime, sağlık tesislerine yaptığı hizmetler nedeniyle ödül almalıdır. Düşünün bir ilçe belediyesi ülke genelinde en fazla okul yaptıran, en fazla aile sağlığı merkezi yapan belediye. Örnek olması, şevk vermesi için en üst makamca taltif edilmesini istiyor ve bekliyoruz.

Okul ve aile sağlığı merkezi açmak o kadar kolay olsa, meşakkatli bir yol olmasa, sadece belediye başkanının istek ve kararı ile olsa ülke okullarla, sağlık kuruluşları ile donanırdı. Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu vatandaşlardan gelen istek ve taleplere bakıp mahallinde inceleme yapıyor. O alanda okul veya sağlık tesisi ihtiyacını görünce iş arsa bulmaya, arsa üretmeye kalıyor. Bulunan arsa belki hiç ihtiyaç duyulmayacak bir işe ayrılmış, planlaması yapılacak, haritaları hazırlanacak, Meclis’ten geçecek, Büyükşehir Meclisi’nde onaylanacak, askı süresi tamamlanacak, olası itirazlar bir aylık askıda beklediği dönemde yapılacak, bunların tamamlanması ile birlikte bulunan hayırsever ile hazırlanan proje üzerinden bina tesis edilecek.

Arsa temini, proje hazırlığı, çevre düzenlemesi derken görüldüğü gibi işin çok önemli bölümü belediye tarafından yapılıyor. Hayırseverlerin bina yapımına verdikleri belki de işin yüzde 25’i ama Başkan Mustafa Palancıoğlu tarafından hayırseverliliği özendirmek, kadirşinaslık göstermek adına o tesislere hayırseverlerin isimleri veriliyor.

Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediyelerimiz yasa gereği yapmak zorunda oldukları, bunun için seçildikleri işleri tamamlayıp, kamunun yapması gereken işleri de üstlenmiş durumundalar. O kadar alıştırdılar ki, artık yapılan her iş belediyenin işi sanılmaya başlandı. Ziraatten hayvancılığa, eğitimden camilere, okullardan kütüphanelere, spordan kültür sanat etkinliklerine kadar hepsi anahtar teslimi belediyeler yapıyor. Aslına bakarsanız kamu bu alanda çalışanlar olarak altın çağlarını yaşıyorlar. Pek çok alanda kamu yerine belediyeler onları yormayıp, çalışmalarını istemeden, dinlenmelerini sağlayıp üstlendiler. Vatandaş da her işi belediyelerin asıl işi sanmaya başladı.

Sözün özü, Mustafa Palancıoğlu il ve ilçeler dâhil en fazla okul yaptıran, sağlık merkezi yaptıran belediye başkanı olarak bizim mutlu ve gururlu olmamız kadar ülkeyi yönetenlerce de takdir edilmeli. Mesela Milli Eğitim Bakanı şehrimize gelerek okulları gezebilir, sivil havacılık lisesini görebilir. Elbette verilecek üstün hizmet plaketi de teşvik ve moral olur, örnek olur, ne dersiniz?

 

 

GÜNÜN SÖZÜ: Endişelerden kurtulmanın yolu yaşamaktan en çok korktuğun şeyin bir gün başına geleciğini kabul etmen…