MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR’U HER HAFTA PFDK’YA KİM GÖNDERİYOR?

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


 

Ligin başladığı günden bu yana bakıyorum, temsilcimize Federasyon kanadından gelen cezalar eksilmiyor. Hemen hemen her hafta temsilcimiz PFDK’ya sevk ediliyor. Taraftarın veya statta yaşananların anlatıldığı ceza başlıklarını görünce ne diyeceğimi şaşırıyorum. Sanki o statta biz yokuz. Biz başka bir maçı izliyoruz. O kadar ince eleyip sık dokunuyor ki, belki de ülke genelinde başka bir statta olmayan uygulamalar Kayseri’de yaşanıyor. Bu duruma artık bir baba yiğidin çıkıp ‘dur’ demesi gerekiyor. Kayseri sanki sahipsiz bir memleket ve her önüne gelen rahat bir şekilde ‘ahkâm’ kesiyor diye düşünmeye başladım. Hakemler ayrı bir dert olmuştu bundan yakınırken şimdi de ceza için bu raporları hazırlayanlar kulübün canını yakıyor. Hâlbuki Kayserispor’un evinde oynadığı Adana Demirspor maçı sonrasında Başkan Ali Çamlı şunları söylemişti: “Federasyon’a artık çağrı yapmak istiyorum, bu seyirciye herhalde bir ödül verilmesi lazım. 90 dakika futbol seyircisinin nasıl olduğunu tüm Türkiye’ye göstererek en ufak bir kötü tezahürat olmadan yürekten candan sadece takımlarını destekleyip, maç başlamadan rakip takım taraftarlarına hoş geldiniz sloganları atarak, o da benim çok hoşuma gitti. Onun için ben Kapalı Kale’nin yiğit evlatlarına çok teşekkür ediyorum.” 

Bu söylemler bir tarafa, Federasyon’a iletilen rapor bir tarafa. Şimdi biz hangi maçı izledik? Bu nasıl bir çelişki? Rakip takımın taraftarına güzel mesajlar vererek karşılayan bu taraftarın böylesi bir ceza ile karşı karşıya kalmasında ben art niyet ararım. Bu raporu kim tuttuysa bence hemen Federasyon nezdinde işlem yapılması ve o kişi veya kişiler hakkında görevini kötüye kullandığı anlatılarak işlem yapılması istenmelidir. 

Bu arkadaşların neye veya kime hizmet ettikleri konusunda kafamda bu saatten sonra soru işaretleri olmaya başladı. Sanki sıkı yönetimdeymiş gibi kararların alınması, eline kalem kâğıt alıp kendisini her şeyin üstünde gören bu zatı şahaneler için artık topyekûn mücadele başlamalıdır. Bu durumu kim yapıyorsa nokta konmalıdır…