MUSTAFA GÜRBÜZ


Kayseri’de futbolcular bu hafta için ne düşünüyor?

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


 

Trabzonspor maçı için hazırlıklarını sürdüren temsilcimiz Kayserispor’da, çalışmalar hızlandı. Taktik ve performansa dayalı idmanların yer aldığı süreçte akıllarda alınacak 3 puanın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan futbolcular motivasyon konusunda bir sorun yaşamıyorlar. Gün içindeki idmanlarını izleme fırsatı buldum ve yapılan çalışmalarda gördüğüm en önemli gelişme ise futbolcuların alınan beraberlik sonuçlarına bile tam olarak sevinemedikleriydi. Bu konuda açıklamada bulunan kaleci Onurcan, takım olarak çok iyi durumda olduklarını ve alınan bir puan için sevinemediklerini ancak galibiyetlere de alıştıklarını ifade ederek moral olarak nasıl bir durumda olduklarını net bir şekilde belirtmiş oldu. 

Teknik adam Recep Uçar da çalışmalarını yaptıklarını belirtse de bu maça farklı hazırlandığının sinyalini vermiş oldu. Trabzonspor’u ekibiyle birlikte en ince detayına kadar incelemiş olsa gerek ki, yaptığı açıklamada rakibin sistemini de anlatarak buna karşın bir oyun geliştirdiklerini ima etti. Daha önce de belirttiğim gibi her iki ekipte sabırlı oynayan, çok pas yaparak topa hâkim olmak isteyen futbolculardan oluşuyor. Özellikle Abdullah Avcı’nın, Trabzonspor’un başına geçmesinden sonra onlar da oyun sistemlerinde değişiklikler yaptılar. Orta sahası ve defansı hata yapmayan ekibin puanları alacağı bir maç olacak. Bu yüzden bu maçta rakibi iyice yormalı ve sabırla maçta atakları yapmalıyız. Böylece ligin güçlü aynı zamanda da bizimle aynı puana sahip olan ekibini hafta sonunda bir alt sıraya itebilelim. 

Futbolculardan Carole hedefiniz sezon arasına kadar ne olur dediğimde verdiği cevaba ilişkin de anladığım ise, sarı-kırmızılılar maç maç final havasına çoktan bürünmüşler. Haftalık olarak lige motivasyon yapan futbolcuların bu maçta da şans umarım yanlarında olur. Ne de olsa özel uçakla bir seyahat olacak. Taraftar organizasyonuyla da takım orada yalnız bırakılmayacak.