SAMİ DAYANGAÇ


GURURUMUZ HULUSİ AKAR

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


 

Genel Kurmay Başkanlığı dönemiyle efsane komutan olarak adlandırılan Hulusi Akar, silahlı kuvvetlerimizin doğrudan bağlandığı ilk Savunma Bakanı olmuştu. Elbette her görevde olduğu gibi Bakanlık görevinde de üstün hizmetleri oldu. Memleketi Kayseri’den seçildiği milletvekilliğinde de çalışıyor, koşturuyor. Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı ile de tecrübelerinin ışığında devlet ve millete katkı sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen ’Haydar Aliyev’in Bir Millet İki Devlet Vizyonu ve Kafkasya’da Yeni İş Birliklerine Doğru’ adlı sempozyuma konuşmacı olarak katılan Bakan Hulusi Akar, salonun çıt çıkarmadan büyük ilgiyle izlediği muhteşem bir konferansa imza attı. Kısa kesitler sunmaya çalışacağız, ancak konuşmanın tamamını Bakan Hulusi Akar'ın kendi sesinden de izlemenizi öneririz.

Savunma Sanayi dâhil tarım, hayvancılık gibi tüm alanlarda gençlerin bütün imkânları kullanarak, her anlamda donanımlı hale gelmesi gerektiğini ve ülkemizin bu sayede büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerleyeceğini ifade eden Hulusi Akar Bakan eğitimin önemine dikkat çekiyordu.

“Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin en son ve güzel bir örneği olarak 44 günde, Azerbaycanlı kardeşlerimiz büyük bir mücadeleye girdiler ve 'Yeter artık' dediler. Böylece sadece Azerbaycan ve Türkiye için değil, tüm Türk dünyası için ilham kaynağı oldu. Bütün dünyaya 44 günde Türk'ün gücünü göstermek mümkün oldu.” Bu cümle bile salonu duygulandırmaya yetti.

“Azerbaycan ile tesis edilen üçlü ve dörtlü iş birliği mekanizmaları bölgesel istikrar, barış ve refaha katkı sağlamayı amaçlayan önemli platformlardır. Ancak üzülerek gördük ki Minsk grubu gibi uluslararası oluşumlar atılan bu olumlu adımlara karşı duyarsız kaldılar. 30 yıldır hiçbir şey yapmayanlar sonradan ortaya çıktılar. Doğal olarak biz de onlara diyoruz ki, bugüne kadar neredeydiniz?

Azerbaycan ile birlikte icra ettiğimiz tatbikatta Üsteğmen Valeh Memiyev’e ödül verirken vatan topraklarını işgalden kurtaracağına dair şeref sözü almıştık. Sözüne sadık Şehit Üsteğmen Valeh Memiyev’e de binlerce selam olsun.” Bu cümlede pek çok insan gözyaşlarına engel olamadı...

“Azerbaycan’ın derdi bizim derdimiz; sevinci bizim sevincimizdir. Bugüne kadar kederde ve kıvançta can kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da Azerbaycan’ın yanındayız. Çünkü biz; aynı kökten ve aynı gövdeden beslenen ulu bir çınarın dalları gibiyiz, büyük bir milletin evlatlarıyız. Mete’nin, Attila’nın, Kül Tigin’in, Alpaslan’ın, Nizamî-i Gencevî’nin, Nesimi’nin, Fuzuli’nin, Dede Korkut’un torunlarıyız. Bahtiyar Vahapzade’nin şiirinde dediği gibi bir ananın iki oğluyuz.” Coşku, gurur ve gözyaşı. Çok iyi eğitim alan, çok iyi derecede yabancı dili olan Hulusi Akar sadece eğitim, ordu yönetimi değil aynı zamanda gündemi takip eden, son derece donanımlı, konulara hâkim bir devlet adamı olduğunu da bir kez daha göstermiş oldu. Hulusi Akar'ın konuşmasına kulak vermeye devam edelim.

“Uluslararası hukuk bitti, yasalar bitti, en sonunda insanlık da bitti. Eli kanlı Gazze kasabı Netenyahu bebekleri, kadınları ve silahsız masum insanları katletmeye devam ediyor. Ama çocukların, masum insanların kanı Netenyahu’nun elinde ve daime peşinde olacaktır.”

Erciyes Üniversitesi’nde verdiği konferansın kapanış bölümü yine muhteşem oldu. Hulusi Akar Bakan; “Bu memleket de bizim, bu bayrak da bizim, Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bu tarih de bizim. Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda Türkiye Yüzyılı ülküsüyle hep birlikte inançla, tek yumruk ve tek yürek ilerlemeye devam edeceğiz…”

Kıymetli okur, silahlı kuvvetlerin her kademesinde üstün başarıları ile Genel Kurmay Başkanlığı’na yükselmiş, ardından da Milli Savunma Bakanlığı’nda başarılarını taçlandırmış olan Hulusi Akar Bakan’ın konferansını izleyen biri olarak değerlendirmelerde bulunduk. Tecrübelerini, bilgi ve deneyimlerini Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve milletvekilimiz olarak sürdüren Bakanımızdan Allah razı olsun...

 

GÜNÜN SÖZÜ: Çok iyilik suiistimal edilir…