SAMİ DAYANGAÇ


ALKIŞLAR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ’NE

GÖZLEM - Sami DAYANGAÇ


 

Korona illeti ve devamında şehrimizde yaşanan kriz sonrası göreve Mehmet Erşan İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştı. Son derece tecrübeli bir yönetici olması, birkaç farklı ilde gösterdiği başarıları ile beklenti oluştu. Mehmet Erşan da bu beklentileri karşılıksız bırakmadı ve devlet tecrübesi, tevazusu, vekillik hayalleri olmadan, egosuz bir yöneticilikle görevini başarıyla sürdürüyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Mehmet Erşan yönetiminde sağlık alanında var güçleriyle çalışıp çabalarken de olası bir afete karşı da sürekli eğitim ve teyakkuz halindeler. Afet planlaması dahilinde geçtiğimiz günlerde yaptıkları tatbikatta tam başarı elde edilmesi, hem memnun etti hem de hazır olunduğunu gösterdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'ın bizzat katıldığı tatbikata ilgili kamu kurum ve kuruluşları da destek ve personel vererek top yekün bir organizasyon, operasyon yani afet provası yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, 8 112 acil sağlık ambulansı, 24 112 acil sağlık personeli ve 2 UMKE timi 10 UMKE personeli toplam 34 personel, AFAD İl Müdürlüğü 4 personel, İl Emniyet Müdürlüğü 2 motorize ekip, 4 adet polis ekibi, olay yeri inceleme ekibi olmak üzere toplam 26 personel, Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye ekibi 10 personel, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekibi 10 personel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 2 personel, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü 2 personel olmak üzere toplam 88 personelin katılımı ile tatbikat başarıyla tamamlandı.

Yapılan tatbikatın detayına inerek sizleri sıkmak istemeyiz. Bu tatbikatın başarısı iyi yönetim, hazır personel ve hatasız koordinasyon olarak karşımıza çıktı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'ı sağlık konusunu problemsiz, hemşiresiz, liyakate dayalı yönetimi için bir kez daha kutluyoruz. Keşke Asker Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ni yeniden hastaneye dönüştürse, istenmeyen personelin sürgün yeri olmasa, vatandaşın gitmediği alan kamusal alan olabilir mi? Asker Hastanesi yeri çocuk hastanesi, psikiyatri hastanesi, doğum hastanesi vb. olamaz mı? Melikgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü daha önce nerede görev yapıyordu, şimdi neden vatandaşın uğramadığı bir binada hizmet veriyor? Bu bina mesela göz hastanesi, diş hastanesi olsa, bürokratlar değil vatandaşlara hizmet verse… Çok şey bekliyoruz ama Dr. Mehmet Erşan Vali Gökmen Çiçek ile bu sorunu da çok rahat çözerler.

 

 

 

GÜNÜN SÖZÜ: Bir insanı iyi yaptığı şeyler için teşekkür etmeyerek, onay vermeyerek, görmezden gelerek de yaralayabiliriz…